Last visit was: Thu Apr 09, 2020 5:04 pm It is currently Thu Apr 09, 2020 5:04 pm

All times are UTC+01:00




 [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 23, 2020 11:09 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 21, 2019 1:15 am
Posts: 19
Current ride: Ulysses XB12X
So have done some searching and asked a couple of questions and think I have it right – so I have just fitted new plugs (with socket universal-joint extension not too bad) and there was a bit of wear on spark plug boots so replaced with a Magnecor set (even with dielectric grease inside plug caps PITA getting them on) – checked for chafing, renewed some cable ties and lubed idle adjuster. And also put a bung on the Californian inlet stub as the original had disappeared.

Put everything back together – big spring clamp on throttle body was a pain and pinged across garage a couple of times until I managed to compress almost completely and put a cable on which held and then simple slip over and then cut cable tie.

Charging battery and then going to do TPS reset – I have Ecmspy– so TPS seems relatively straightforward by following posts here and on Ecmspy website – I go through the process and do I need to Save in order to maintain settings or is completing the adjustment process enough?

Now, for AMC issue – I want to check I have turned off AMC as I was getting occasional Trouble Code – aftermarket exhaust fitted - I go to Diagnostics then Error Masks tab and then Actuators and make sure Exhaust Valve Motor is unticked?

Do I also then go to Exhaust Valve Settings and make sure Enable Exhaust Valve is unticked?
And then do I now need to save this new configuration (I have already got original backed up)?
Thanks in advance


Top
   
 
PostPosted: Fri Mar 27, 2020 11:36 am 
Offline
proff. patpending
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 8:20 pm
Posts: 14707
Current ride: Victoria Sponge
Location: Bristol - Gateway to all things good
Not sure which version of ECMSpy you are using. Check the How To for guidance.

_________________
08 Specialized Langster


Top
   
 
PostPosted: Fri Mar 27, 2020 4:25 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 21, 2019 1:15 am
Posts: 19
Current ride: Ulysses XB12X
Hi using latest version i think 2.0.31.2

managed to do TPS reset ok - and does seem to have cured a little low rev jerkiness and not so poppy on overrun -

as noted just want to check for AMC once unticked or ticked as appropriate how to save

cheers


Top
   
 
PostPosted: Fri Mar 27, 2020 10:30 pm 
Offline
proff. patpending
User avatar

Joined: Wed May 06, 2009 8:20 pm
Posts: 14707
Current ride: Victoria Sponge
Location: Bristol - Gateway to all things good
You need to turn the error checking off. Diagnostics -> Error Masks -> Actuators -> Exhaust Valve Motor

Best to leave the function still running in case you ever put the stock exhaust back on, but pull the plug from the motor to make it last :D

_________________
08 Specialized Langster


Top
   
 
PostPosted: Sun Mar 29, 2020 8:53 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 21, 2019 1:15 am
Posts: 19
Current ride: Ulysses XB12X
pash wrote:
You need to turn the error checking off. Diagnostics -> Error Masks -> Actuators -> Exhaust Valve Motor

Best to leave the function still running in case you ever put the stock exhaust back on, but pull the plug from the motor to make it last :D


cheers!


Top
   
 
 [ 5 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited